1926 Bulancakspor da düşerse Giresun'un kaybı, yalnızca bir kulübün değil, bir şehrin futbol kimliğinin yok oluşu anlamına gelecek

1926 Bulancakspor, Bölgesel Amatör Lig’de bitime üç hafta kala 26 puanla düşme hattının dört puan gerisinde bulunuyor. Kritik haftalara girilirken alınacak sonuçlar, yalnızca kulübün değil, tüm Giresun futbolunun kaderini belirleyecek. Eğer Bulancakspor da lige veda ederse, Giresun profesyonel liglerde takımı olmayan şehirler arasına katılacak.

Türkiye’de 2025-2026 sezonu itibarıyla profesyonel futbol liglerinde takımı bulunmayan şehir sayısı 16. Bu iller arasında Adıyaman, Bayburt, Burdur, Gümüşhane, Siirt, Tunceli, Ardahan, Bilecik, Çanakkale, Hakkari, Sinop, Bartın, Bitlis, Çankırı, Kars ve Şırnak yer alıyor. Bulancakspor’un düşmesiyle ve bu listeye Giresun da eklenecek ve sayı 17’ye çıkacak, tabi o illerin BAL temsilcilerinden şampiyon çıkmazsa.

Karadeniz’in köklü futbol şehirlerinden biri olan Giresun’un profesyonel arenadan çekilmesi, hem taraftar kültüründe hem de gençlerin spora yöneliminde büyük bir boşluk yaratacak. 1926 Bulancakspor da düşerse  Giresun’un kaybı, yalnızca bir kulübün değil, bir şehrin futbol kimliğinin yok oluşu anlamına gelecek.

 


Paylaşmayı Unutma!

HABER YORUMLARI

Bu habere Henüz Yorum yapılmamış. İlk sen yorum yap..


YORUM YAPINIZ

* Yorumlarınız kontrol edildikten sonra yayımlanacaktır

 
 
 
 

DİĞER İÇERİKLER

Bizi Takip Edin

SON HABERLER

6. Takım, Giresunspor Oldu!